Продукти:
Количеството е на око:
пилешки гърди
патладжани
червени домати
кашкавал
олио
брашно
яйца
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Патладжаните се режат на колелца, посоляват се и се оставят да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Поставят се в тиган и се пържат в сгорещена мазнина под капак, за да омекнат.Пилешките гърди се начукват, за да станат по-крехки и по-тънки, след което се натриват със сол и черен пипер.Овалват се в разбито яйце, а след това се овалват в брашно. Пържат се от двете страни до готовност.В тавичка се подреждат ред пържени патладжани, ред пилешко месо, а между тях резени домати.Поръсва с настърган кашкавал. Пече се до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар