Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

събота, 26 август 2017 г.

Панирани пилешки филенца с патладжан,домати и кашкавал на фурна



Продукти:

Количеството е на око:

пилешки гърди
патладжани
червени домати
кашкавал
олио
брашно
яйца
черен пипер
сол на вкус


Приготвяне:

Патладжаните  се режат на колелца, посоляват се и се оставят да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Поставят се в тиган и се пържат в сгорещена мазнина под капак, за да омекнат.Пилешките гърди  се начукват, за да станат по-крехки и по-тънки, след което се натриват със сол и черен пипер.Овалват се в разбито яйце, а след това се овалват в  брашно. Пържат се от двете страни до готовност.В тавичка се подреждат ред пържени патладжани, ред пилешко месо, а между тях резени домати.Поръсва с настърган кашкавал. Пече се до златисто.









Няма коментари:

Публикуване на коментар