Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 1 септември 2017 г.

Лесен бъркан тутманик със сирене


Много лесен и вкусен,идеален за закуска.


Продукти:

2 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
350 гр. краве сирене
1-2 щипки сол
3 ч.ч. пресято брашно
20 гр. прясна мая
8 с.л. мазнина /св. мас,краве масло,слънчогледово олио,зехтин/


Приготвяне:

Млякото се затопля и се прибавя маята,разбитите яйца,солта,брашното.
Разбърква се до гъста и гладка смес,слага се сиренето натрошено на едри парченца.
Тава се намазнява с няколко лъжици мазнина и сместа се изсипва, отгоре се полива с останалата мазнина.
Остава се да втаса за около 20-25 мин. и се пече на 190-200*С за около 30 мин. или до златисто.


  • Ако нямате прясно мляко може и със сухо  
  • Ако сиренето е солено намалете солта
  • Може да разделите рецептата и да направите с 1 яйце в малка тавичка с d около 20-на см.
























тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар