Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 27 март 2018 г.

Домашни гироси (Гръцки дюнери)


Продукти
За месото:
свинско месо от бут - 400-500 грама
черен пипер
червен пипер
сол или др.
лук - 1 глава
олио
бира - 100 мл.
вода - 100 мл.
конец за връзване

Гарнитури по избор:

пържени картофи - 200-300 грама
домати на кръгчета
червен лук - 1 глава

Дзадзики сос:
прясна краставица - 1/2
цедено кисело мляко - 400 грама
чесън - 2-3 скилидки
копър
сол на вкус

За пърленките:
брашно - 500 грама
суха мая - 1 пакетче
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
кисело мляко - 150 грама
яйце - 1 брой
олио - 3 с.л.
вода за замесване
Приготвяне:


Месото се нарязва на филии дебели 1 см. и се намазват със смес от подправки и олио, (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре), лука се нарязва на полумесеци и се редуват един върху други.Завръзват се с конец стегнато, слага се в намазнена тава и се сипва малко бира и вода и се пече в загрята фурна на 160-180 градуса до готовност.После се маха конеца и се нарязва на парченца.
За пърленките се замесва тесто и се правят топчета, втасват около 1 час и се разточват около половин см. дебелина.Пекат се на скара или грил тиган.
За соса краставицата се нарязва на ситно и се обърква с другите съставки.
Взима се пърленка слага се сос, печеното месо и гарнитурите и се завива на руло.




Няма коментари:

Публикуване на коментар