Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

петък, 9 март 2018 г.

Сурови бонбони с орехи и фурми



Продукти:

450 грама сурови ядки (орехи,лешници,бадеми),каквито имате
450 грама фурми (стафиди)
настъргана на ситно кора от 1 портокал
няколко супени лъжици какао
няколко чаени лъжици кокосови стърготини
няколко чаени лъжици трошено ленено семе (по желание)
есенция по избор - ванилия,ром или ликьор
кокосови стърготини или шоколадови пръчици за овалване


Приготвяне:

Ядките се смилат,но не на прах,а да има и по-едри парченца.
Отделно се блендират обезкостените фурми,без да се накисват във вода,отначало е трудно,но после се събира на топка.
В купа се изсипват ядките,блендираните фурми,добавя се кората от портокала,какао,малко кокосови стърготини (не много за да не е суха сместа),есенция по избор.Омесва се на ръце,докато се получи хомогенна смес и се оформят топчета с големина на орех.Овалват се в кокос или шоколадови пръчици.Съхраняват се в хладилник.


*Важно е да се спазват пропорциите ~ 50:50 ядки и фурми.
*Бонбоните на снимката са приготвени от 110 грама орехи и 110-115 грама фурми.




Няма коментари:

Публикуване на коментар