Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
петък, 9 март 2018 г.
Сурови бонбони с орехи и фурми
Продукти:
450 грама сурови ядки (орехи,лешници,бадеми),каквито имате
450 грама фурми (стафиди)
настъргана на ситно кора от 1 портокал
няколко супени лъжици какао
няколко чаени лъжици кокосови стърготини
няколко чаени лъжици трошено ленено семе (по желание)
есенция по избор - ванилия,ром или ликьор
кокосови стърготини или шоколадови пръчици за овалване
Приготвяне:
Ядките се смилат,но не на прах,а да има и по-едри парченца.
Отделно се блендират обезкостените фурми,без да се накисват във вода,отначало е трудно,но после се събира на топка.
В купа се изсипват ядките,блендираните фурми,добавя се кората от портокала,какао,малко кокосови стърготини (не много за да не е суха сместа),есенция по избор.Омесва се на ръце,докато се получи хомогенна смес и се оформят топчета с големина на орех.Овалват се в кокос или шоколадови пръчици.Съхраняват се в хладилник.
*Важно е да се спазват пропорциите ~ 50:50 ядки и фурми.
*Бонбоните на снимката са приготвени от 110 грама орехи и 110-115 грама фурми.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар