Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
понеделник, 20 август 2018 г.
Табиетлийско гювече
Продукти:
домати- 3 бр., пресни
сирене - 300 гр.
чушки- 2 бр., зелена
люти чушлета- 3 бр., зелено
яйца - 3 бр.
масло - около 6 с.л.
луканка - около 100-200 гр.
черен пипер-смлян
червен пипер-за поръсване
магданоз-пресен, за поръсване
кашкавал - 150 гр.
Приготвяне:
Гювечетата се намазват с маслото, във всяко се нареждат тънки резени пресен домат.
Отгоре се слага филийка сирене, резени луканка, кръгчета от зелената чушка.
Поръсват се с черен и червен пипер.После се настъргва или нарязва кашкавал и се слагат капачетата .
Поставят се в студена фурна, после се включва на 220-240 градуса и се пече 15-20 минути.
След това се чуква по 1 яйце в гювече и се допича, около 10 минути на горен реотан.
Преди поднасяне се поръсва с магданоз нарязан на ситно и 1 зелено люто чушле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар