Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 13 септември 2018 г.

Италианска пица на хартия



Идеалната рецепта за пица,не се занимаваш да миеш тави.Директно върху хартия за печене,с обикновена фурна постигаме резултат като на пещ,както от пицария в Италия.
За 15-20 минути се получава най-вкусната пица,сочна и с хрупкава коричка.
Гарнирането е по избор,каквото се сетите и имате.Може да направите тънка или пък по-дебела,това няма да влияе на нейния вкус.Сервирайте със сос и напитка по избор и вкус.



Продукти за 2 пици:

прясна мая- 10 гр.
захар- 1/2 с.л.
вода- 1 ч.ч. /200 мл./
олио- 2 с.л.
сол- 1/2 с.л.
брашно- 3 1/2 ч.ч.


За гарниране:

домати- 3 бр.
кашкавал- около 150-200 гр.
риган- 3 пресни стръкчета
луканка- няколко резена
чушка- 1 бр.,зелена
топено сирене- 2 бр.,триъгълничета
черен пипер-прясно смлян

Сос по избор:
чеснов
кетчуп
майонеза




Приготвяне:

Първо се приготвя тестото,като в купа се натрошава маята,прибавя се захарта,хладка вода,олиото.Постепенно брашното и солта.Замесва се меко и нелепнещо тесто,което се оставя да ватаса за около 1 час.Фурната се включва на МАХ.След това се разделя на 2 части.Взима се лист хартия за печене и се поставя върху кръгла голяма дъска.С намаслени ръце се разтила едната част от тестото върху хартията.Може да се намасли и самата хартия.Гарнира се първо с два настъргани и отцедени домати,настърган кашкавал,малко риган,луканка нарязана на тънко,чешка на кръгчета,топено сирене-накъсва се на парченца,другия домат нарязан на кръгчета.Отгоре се настъргва обилно кашкавал,малко черен пипер.Полива се с много малко зехтин или олио.В загрятата фурна се плъзга много внимателно,както е с хартията направо върху дъното на нагорещената фурната.Пицата започва да се пече и надига веднага.Засичате си 15 минути,най-много 20 минути.Ако има нужда се дига на по-горно ниво да се запече до златиста коричка.След като се изпече се поръсва с листенца пресен риган.

* Тестото може да се замеси в хлебопекарната на програма тесто,месене и втасване.




Няма коментари:

Публикуване на коментар