Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
четвъртък, 13 септември 2018 г.
Италианска пица на хартия
Идеалната рецепта за пица,не се занимаваш да миеш тави.Директно върху хартия за печене,с обикновена фурна постигаме резултат като на пещ,както от пицария в Италия.
За 15-20 минути се получава най-вкусната пица,сочна и с хрупкава коричка.
Гарнирането е по избор,каквото се сетите и имате.Може да направите тънка или пък по-дебела,това няма да влияе на нейния вкус.Сервирайте със сос и напитка по избор и вкус.
Продукти за 2 пици:
прясна мая- 10 гр.
захар- 1/2 с.л.
вода- 1 ч.ч. /200 мл./
олио- 2 с.л.
сол- 1/2 с.л.
брашно- 3 1/2 ч.ч.
За гарниране:
домати- 3 бр.
кашкавал- около 150-200 гр.
риган- 3 пресни стръкчета
луканка- няколко резена
чушка- 1 бр.,зелена
топено сирене- 2 бр.,триъгълничета
черен пипер-прясно смлян
Сос по избор:
чеснов
кетчуп
майонеза
Приготвяне:
Първо се приготвя тестото,като в купа се натрошава маята,прибавя се захарта,хладка вода,олиото.Постепенно брашното и солта.Замесва се меко и нелепнещо тесто,което се оставя да ватаса за около 1 час.Фурната се включва на МАХ.След това се разделя на 2 части.Взима се лист хартия за печене и се поставя върху кръгла голяма дъска.С намаслени ръце се разтила едната част от тестото върху хартията.Може да се намасли и самата хартия.Гарнира се първо с два настъргани и отцедени домати,настърган кашкавал,малко риган,луканка нарязана на тънко,чешка на кръгчета,топено сирене-накъсва се на парченца,другия домат нарязан на кръгчета.Отгоре се настъргва обилно кашкавал,малко черен пипер.Полива се с много малко зехтин или олио.В загрятата фурна се плъзга много внимателно,както е с хартията направо върху дъното на нагорещената фурната.Пицата започва да се пече и надига веднага.Засичате си 15 минути,най-много 20 минути.Ако има нужда се дига на по-горно ниво да се запече до златиста коричка.След като се изпече се поръсва с листенца пресен риган.
* Тестото може да се замеси в хлебопекарната на програма тесто,месене и втасване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар