Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
понеделник, 8 юли 2019 г.
Френски макарони с малинов ганаш
История на френските сладки Макарон
Продукти:
бадеми - 2/3 ч.ч. /71 гр./ ,филирани или на прах
белтъци- 2 бр.,големи на стайна температура
пудра захар- 1 ч.ч. /117 гр./
кристална захар- 1/4 ч.ч. /53 гр. или 6 с.л./
Малинов ганаш:
пюре от малини- 125 гр.
черен шоколад- 175 гр.
масло- 40 гр.
Приготвяне:
В кухненски робот или чопър се смилат бадемите с пудрата захар фино и се пресяват.Белтъците се разбиват с кристалната захар в чиста и суха купа с щипка сол.Първо за две минути на ниска скорост,след това за две на средна и две на висока.Сега е момента за оцветяване с боя по избор,няколко прашинки са напълно достатъчни.Пресятите бадеми и захар се изсипват при разбитите белтъци и се разбърква внимателно от долу нагоре и към стените на съда ,така тридесет и седем пъти.Трябва да може да се изпише осмица и да не се развали линията.Сместа се слага в пош с кръгъл накрайник и се шприцоват форми върху тава /с ниски стени/ с хартия за печене,на която предварително от опаковата и страна сме начертали кръгове с диаметър около 2-2,5 см.
Тавата се хваща внимателно и се удря в плота,за да излезе въздуха.Пекат се /по скоро се сушат/ на 175-180*С ,за около 13 минути и не повече!
Малиновото пюре и масло се загряват и се залива предварително начупения шоколад и се разбърква.Охлажда се и се слага в пош,всяка сладка се гарнира.
Слепват се с охладния малинов ганаш и се съхраняват покрити в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар