Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 8 юли 2019 г.
Френски макарони с малинов ганаш
История на френските сладки Макарон
Продукти:
бадеми - 2/3 ч.ч. /71 гр./ ,филирани или на прах
белтъци- 2 бр.,големи на стайна температура
пудра захар- 1 ч.ч. /117 гр./
кристална захар- 1/4 ч.ч. /53 гр. или 6 с.л./
Малинов ганаш:
пюре от малини- 125 гр.
черен шоколад- 175 гр.
масло- 40 гр.
Приготвяне:
В кухненски робот или чопър се смилат бадемите с пудрата захар фино и се пресяват.Белтъците се разбиват с кристалната захар в чиста и суха купа с щипка сол.Първо за две минути на ниска скорост,след това за две на средна и две на висока.Сега е момента за оцветяване с боя по избор,няколко прашинки са напълно достатъчни.Пресятите бадеми и захар се изсипват при разбитите белтъци и се разбърква внимателно от долу нагоре и към стените на съда ,така тридесет и седем пъти.Трябва да може да се изпише осмица и да не се развали линията.Сместа се слага в пош с кръгъл накрайник и се шприцоват форми върху тава /с ниски стени/ с хартия за печене,на която предварително от опаковата и страна сме начертали кръгове с диаметър около 2-2,5 см.
Тавата се хваща внимателно и се удря в плота,за да излезе въздуха.Пекат се /по скоро се сушат/ на 175-180*С ,за около 13 минути и не повече!
Малиновото пюре и масло се загряват и се залива предварително начупения шоколад и се разбърква.Охлажда се и се слага в пош,всяка сладка се гарнира.
Слепват се с охладния малинов ганаш и се съхраняват покрити в хладилник.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар