Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
вторник, 18 август 2020 г.
Чийзкейк с шоколад и малини без печене
Продукти :
Блат
Пълнозърнести бисквити -150 грама,Papadopoulos Petit Beurre
Масло -60 грама
Прясно мляко -3 с.л.
Крем
Заквасена сметана -350 грама
Крема сирене-1 пак. /125 грама/
Сладкарска сметана-около 50 мл.
Ванилия -1/2 бр, есенция
Кафява захар- около 3 ч.л.
Желатин -1 ч.л.
Вода-1 с.л.
Малини -70 грама, замразени
Шоколадова глазура
Сладкарска сметана - 90-100 мл.
Шоколад -90 грама
Приготвяне :
Бисквитите се смилат в кухненски робот, прибавя се разтопеното масло. Разбърква се ,ако сместа е суха се прибавя прясно мляко. Разпределя се в малка форма за торта, като се притиска с лъжица плътно.
За крема, сметаната се разбива с миксер прибавя се крема сиренето. Добавя се заквасената сметана,захарта и разтворения желатин, разбърква се с малините.
Крема се слага върху бисквитения блат.
За глазурата,сметаната и шоколада се загряват и се разбърква до гладка и лъскава смес,ако е топла се охлажда леко. Готовата глазура се излива върху крема. Прибира се в хладилник за няколко часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар