Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 18 август 2020 г.
Чийзкейк с шоколад и малини без печене
Продукти :
Блат
Пълнозърнести бисквити -150 грама,Papadopoulos Petit Beurre
Масло -60 грама
Прясно мляко -3 с.л.
Крем
Заквасена сметана -350 грама
Крема сирене-1 пак. /125 грама/
Сладкарска сметана-около 50 мл.
Ванилия -1/2 бр, есенция
Кафява захар- около 3 ч.л.
Желатин -1 ч.л.
Вода-1 с.л.
Малини -70 грама, замразени
Шоколадова глазура
Сладкарска сметана - 90-100 мл.
Шоколад -90 грама
Приготвяне :
Бисквитите се смилат в кухненски робот, прибавя се разтопеното масло. Разбърква се ,ако сместа е суха се прибавя прясно мляко. Разпределя се в малка форма за торта, като се притиска с лъжица плътно.
За крема, сметаната се разбива с миксер прибавя се крема сиренето. Добавя се заквасената сметана,захарта и разтворения желатин, разбърква се с малините.
Крема се слага върху бисквитения блат.
За глазурата,сметаната и шоколада се загряват и се разбърква до гладка и лъскава смес,ако е топла се охлажда леко. Готовата глазура се излива върху крема. Прибира се в хладилник за няколко часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...
Няма коментари:
Публикуване на коментар