Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 10 юни 2020 г.

Пържени спагети с пилешко по китайски




Продукти:
спагети-1 пак.,полуготови за 3-4 минути
чушки-1/2 бр.,зелена
моркови-1/2 бр.
чесън-1-2 ск.
джинджифил-1/2 ч.л.,настърган,по желание
сусам за поръсване
магданоз-1 щипка,нарязан
нишесте-1/2 с.л.,натурално
соев сос-2 с.л.,или на вкус
мед-1 с.л.
олио-1-2 с.л.

За пилешкото
нишесте-1/2 с.л.
соев сос-1 с.л.
лимонов сок-1 ч.л.
чесън на прах-1/4 ч.л.



Приготвяне:

Филето се нарязва на малки лентички и се смесва с предвидените съставки и се оставя поне за 5 минути.Спагетите се сваряват според указанията на пакета.
В тиган се нагорещява олиото и филето се запържва около 5-10 минути,после се маха. В същата мазнина се слага накълцания чесън и джинджифил,после морковите нарязани на тънки лентички,чушките- също,разбъркват се в продължение на най-много 1-2 минути,слага се пилешкото. В купа се разбиват меда,соевия сос,нишесте,сместа се сипва при зеленчуците,разбърква се за около 1 минута.Прибавят се отцедените спагети и се пържат около 1 минута,после се прибавя магданоза.При поднасяне се поръсва със сусам.

1 коментар: