Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 10 юни 2020 г.
Пържени спагети с пилешко по китайски
Продукти:
спагети-1 пак.,полуготови за 3-4 минути
чушки-1/2 бр.,зелена
моркови-1/2 бр.
чесън-1-2 ск.
джинджифил-1/2 ч.л.,настърган,по желание
сусам за поръсване
магданоз-1 щипка,нарязан
нишесте-1/2 с.л.,натурално
соев сос-2 с.л.,или на вкус
мед-1 с.л.
олио-1-2 с.л.
За пилешкото
нишесте-1/2 с.л.
соев сос-1 с.л.
лимонов сок-1 ч.л.
чесън на прах-1/4 ч.л.
Приготвяне:
Филето се нарязва на малки лентички и се смесва с предвидените съставки и се оставя поне за 5 минути.Спагетите се сваряват според указанията на пакета.
В тиган се нагорещява олиото и филето се запържва около 5-10 минути,после се маха. В същата мазнина се слага накълцания чесън и джинджифил,после морковите нарязани на тънки лентички,чушките- също,разбъркват се в продължение на най-много 1-2 минути,слага се пилешкото. В купа се разбиват меда,соевия сос,нишесте,сместа се сипва при зеленчуците,разбърква се за около 1 минута.Прибавят се отцедените спагети и се пържат около 1 минута,после се прибавя магданоза.При поднасяне се поръсва със сусам.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
И тези ми харесаха:)
ОтговорИзтриване