Продукти:
- 3 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.ч. олио
- 300 гр. сладко или мармалад ( конфитюр) ,по гъсти, вкус по избор (в случая конфитюр от малини и от вишни)
- 1 ванилия
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес.
Добавят се олиото, киселото мляко и брашно предварително смесено с бакпулвера и ванилията.
В намазнена и набрашнена тава или с хартия за печене се изсипва половината от сместа,заглажда се добре. Пече се 15 минути на 200 *С.
Изважда се и се намазва равномерно със сладкото ,отгоре се разпределя и другата половина от сместа,заглажда се.
Пече се на горен реотан за 15 минути или до суха клечка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар