Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

четвъртък, 23 февруари 2023 г.

Палачинки с ленено брашно



Продукти:

 2 яйца


1 ч.ч. брашно пресято

2 с.л. с връх ленено брашно с фибрите

1 ч и 1/2 прясно мляко 

1 ч л. сол

зехтин за намазване на тигана


Начин на приготвяне:


Към яйцата се прибавя солта и половината прясно мляко.Разбива се за кратко и се прибавя лененото брашно и пресятото бяло брашно.Получената каша се разрежда с останалото прясно мляко. 

През това време тиган с незалепващо покритие вече е загрял на котлона и с минимално количество мазнина се пекат палачинките.По минутка от всяка страна и след всяка , тигана се намазнява отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар