Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. брашно пресято
2 с.л. с връх ленено брашно с фибрите
1 ч и 1/2 прясно мляко
1 ч л. сол
зехтин за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
Към яйцата се прибавя солта и половината прясно мляко.Разбива се за кратко и се прибавя лененото брашно и пресятото бяло брашно.Получената каша се разрежда с останалото прясно мляко.
През това време тиган с незалепващо покритие вече е загрял на котлона и с минимално количество мазнина се пекат палачинките.По минутка от всяка страна и след всяка , тигана се намазнява отново.
1 ч.ч. брашно пресято
2 с.л. с връх ленено брашно с фибрите
1 ч и 1/2 прясно мляко
1 ч л. сол
зехтин за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
Към яйцата се прибавя солта и половината прясно мляко.Разбива се за кратко и се прибавя лененото брашно и пресятото бяло брашно.Получената каша се разрежда с останалото прясно мляко.
През това време тиган с незалепващо покритие вече е загрял на котлона и с минимално количество мазнина се пекат палачинките.По минутка от всяка страна и след всяка , тигана се намазнява отново.
Няма коментари:
Публикуване на коментар