Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 1 март 2023 г.

Домашна пилешка супа с варена застройка




Продукти:

1/2 домашна кокошка или петел 
2-3 картофа 
1-2 моркова
2-3 глави лук
1 голяма червена чушка
1/2 ч.ч. домати от консерва 
Около 60 гр. тънки спагети ( вместо фиде ,което се разкашква при варенето)
сол на вкус 
целина 
магданоз за поръсване накрая 

Варена застройка:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко 
4 с.л. брашно

За гарниране при сервиране:
Печена филийка
Резен лимон
По желание черен пипер  , 
чили на прах



Приготвяне:

Кокошката или петела се сваряват в голяма тенджера до готовност,  около 2,30-3,00 часа.
Месото се изважда,бульона се прецежда и като заври се прибавят нарязаните на ситно зеленчуци- лук,картофи,моркови,чушка и се сваряват до омекване.
 Олио не се прибавя ,при варенето се отделя достатъчно мазнина от птицата.
После се прибавят начупените спагети,когато омекнат се прибавят доматите и целината. Оставя се да ври около 5 минути. 
В касерола се смесват яйцата,брашното и киселото мляко (пасират се). 
Разбъркват се с тел за разбиване постоянно на умерен котлон, докато почне да ври,прибавя се черпак по черпак от супата (само бульона), разбърква се непрекъснато!
След това се връща обратно при супата на тънка струя, отново разбърквайки непрекъснато. 
Вари се 2-3 минути и се отстранява от котлона. 
Поръсва се със нарязан магданоз.

























Няма коментари:

Публикуване на коментар