Продукти:
3 яйца
150 гр. захар
50 мл. олио
150 гр. кисело мляко (използвах овче,но може и краве)
1/2 ампула есенция лимон
2 ч.л. бакпулвер
200 гр. бяло брашно
50 гр. брашно от лимец
(едрозърнест използвах )
Глазура:
300 мл. прясно мляко
9 с.л. какао на Д-р Йоткер
150 гр. краве масло
9 с.л. захар
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта с миксер.
Прибавя се киселото мляко разбъркано с бакпулвера и се прибавя към яйцата.
Добавя се олиото,есенцията и двата вида брашно.
Разбърква се добре. Сместа се изсипва в тава с
d 24 см. предварително намазнена и набрашнена.
Пече се на 180*С около 25 минути.
Проверява се с дървено шишче, трябва да излезе сухо.
Леко се охлажда и нарязва на ромбчета.
Залива се с глазура.
За нея всички продукти се слагат в касерола и се разбъркват добре до получаване на гладък сос.
След това веднага се залива и се оставя най-добре за цяла нощ( на хладно,но НЕ в хладилник!) да попие добре.
Колко повече стои в соса,толкова по- вкусен става.
* В оригиналната рецепта глазурата беше в малко количество и се наложи да направя тройна доза с 300 мл. прясно мляко.
На мен ми беше достатъчно ,а смятам че и на други които изпробват рецептата и обичат шоколадови сиропирани десерти ще се хареса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар