Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

сряда, 8 март 2023 г.

Тутманик на розички с яйца,сирене и масло



ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ 



ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ 

АВТОРСКА РЕЦЕПТА 

Продукти:


Тесто:
кисело мляко- 100 мл.
яйца - 1 бр.
мая-1/2 кубче
сол-1 с.л.
захар-1 с.л.
олио-50 мл.
сода бикарбонат- 1/3 ч.л.
хладка вода-105 мл.
брашно-около 500 грама

Плънка:
краве сирене - 200-300 грама, натрошено
яйца -2 броя
Кисело мляко - 1 с.л.
Сода за хляб - 1 щипка

Или само с масло и кашкавал 

Още:
краве масло или св. мас - 100-150 грама, размекнато

За намазване:
жълтък - 1 брой
олио - 1 ч.л.
вода - 1ч.л.
сусам или мак за поръсване


ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ


Приготвяне:


От продуктите за тестото се замесва меко и нелепнещо тесто.
Слага се в купа и се покрива със стреч фолио.
Оставя се да втаса около 1 час.
Продуктите за плънката се разбъркват.
След това се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 -1 см., намазва се с маслото и се слага плънката.
Навива се на руло и се реже на кръгчета с дебелина около 3-4 см.
Нареждат се с отвора нагоре в тава с хартия за печене.
Намазва се с разбития жълтък, олио и вода.
Поръсва се със семената.
Оставя се да втаса , покрито със стреч фолио или във фурната на 50 градуса, докато удвои обема си около 20-30 мин.
Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.



ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ






Още снимки:

ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ








































Може и приготвен с масло и кашкавал:









ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ


Няма коментари:

Публикуване на коментар