ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
АВТОРСКА РЕЦЕПТА
Продукти:
Тесто:
кисело мляко- 100 мл.
яйца - 1 бр.
мая-1/2 кубче
сол-1 с.л.
захар-1 с.л.
олио-50 мл.
сода бикарбонат- 1/3 ч.л.
хладка вода-105 мл.
брашно-около 500 грама
Плънка:
краве сирене - 200-300 грама, натрошено
яйца -2 броя
Кисело мляко - 1 с.л.
Сода за хляб - 1 щипка
Или само с масло и кашкавал
Още:
краве масло или св. мас - 100-150 грама, размекнато
За намазване:
жълтък - 1 брой
олио - 1 ч.л.
вода - 1ч.л.
сусам или мак за поръсване
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко и нелепнещо тесто.
Слага се в купа и се покрива със стреч фолио.
Оставя се да втаса около 1 час.
Продуктите за плънката се разбъркват.
След това се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.5 -1 см., намазва се с маслото и се слага плънката.
Навива се на руло и се реже на кръгчета с дебелина около 3-4 см.
Нареждат се с отвора нагоре в тава с хартия за печене.
Намазва се с разбития жълтък, олио и вода.
Поръсва се със семената.
Оставя се да втаса , покрито със стреч фолио или във фурната на 50 градуса, докато удвои обема си около 20-30 мин.
Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 градуса до златисто.
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
Още снимки:
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
Може и приготвен с масло и кашкавал:
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
Няма коментари:
Публикуване на коментар