ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
Продукти:
Брашно 300 гр
Царевично нишесте 50 гр,натурално
Яйца 1 бр. ,голямо
Краве масло 250 гр.,размекнато
Пудра захар 100 гр.
Ванилия 1 есенция
Лимонова есенция по желание
Какао 2 с.л. по желание, за оцветяване на какаовото тесто
Олио 1 ч.л.,за какаовото тесто
Шоколад около 200 гр,черен за тункване
Кокосови стърготини, Шоколадови пръчици по 50 грама всяко, и др.,за поръсване
Приготвяне:
Маслото и пресятата Пудра захар се разбиват ,до получаване на пухкава бяла смес. Прибавя се яйцето и се разбива още малко. Добавят се пресятото брашно и нишесте малко по малко и се размесва добре с шпатула. Част от тестото може да се оцвети със смесените какао и олио. Тестото се слага в пош с шприц. В тава с хартия за печене се шприцоват форми - сърца, розички и др. на разстояние едни от други. Тавата се слага в загрята фурна на 180 градуса и се пекат около 10-15 минути.
* / всяка фурна пече различно ,в моя случай първите 1-2 минути на дъното на фурната, а останалите на средното положение /
След изпичане се оставят в тавата да се охладят малко иначе се чупят.
Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълновата и всяка сладка се потапя и после се поръсва с кокосови стърготини или др.
ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ИЗТОЧНИК : R ХАРМОНИЯ В КУХНЯТА С ЯНИ
В друга форма и слепени с конфитюр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар