Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 30 септември 2014 г.

Панирани патладжани с плънка



Продукти за 5 порции:


  • 5 патладжана*
  • 1 ч.ч. олио
  • 3 глави лук
  • 200 гр. сирене
  • 5-6 яйца
  • 5 суп. л. галета**
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол



Приготвяне:

  1. Патладжаните се обелват,така че дръжката им да се запази,посоляват се и се оставят за около 30 мин.
  2. Измиват се и се подсушават.
  3. Пържат се до омекване в половината от олиото.
  4. В същата мазнина се задушава ситно нарязания лук,след което се маха от котлона.
  5. Прибавя се натрошеното сирене,2 разбити яйца,сол,черен пипер и ситно нарязан магданоз.
  6. Патладжаните се разрязват на две по дължина (без да се разделят половинките),издълбават се (издълбаното се прибавя към плънката) и се пълнят с приготвената смес.
  7. Панираме в останалите разбити яйца и галетата и пържим до златисто оцветяване.




*Може да се пълнят и чушки.
**Може да се използва и царевично брашно.
***Може да се сервира с Млечен сос.




2 коментара:

  1. Чудни патладжанени бюречета! Разкош е това ястие, супер апетитни снимки ммм. :) Различен начин за пълнене, аз досега ги правих като тиквичките, пържа първо на филийки и след това между тях слагам плънката. Прекрасна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Така си,а щом е панирано съм с двете ръце.Може да се приготви с тиквички,чушки.Този начин според мен е добър ,защото плънката не пада ,а с цар. брашно става хрупкаво и не се разпадат при пържене.Лека вечер!:)

    ОтговорИзтриване