Продукти за 5 порции:
- 5 патладжана*
- 1 ч.ч. олио
- 3 глави лук
- 200 гр. сирене
- 5-6 яйца
- 5 суп. л. галета**
- черен пипер
- магданоз
- сол
Приготвяне:
- Патладжаните се обелват,така че дръжката им да се запази,посоляват се и се оставят за около 30 мин.
- Измиват се и се подсушават.
- Пържат се до омекване в половината от олиото.
- В същата мазнина се задушава ситно нарязания лук,след което се маха от котлона.
- Прибавя се натрошеното сирене,2 разбити яйца,сол,черен пипер и ситно нарязан магданоз.
- Патладжаните се разрязват на две по дължина (без да се разделят половинките),издълбават се (издълбаното се прибавя към плънката) и се пълнят с приготвената смес.
- Панираме в останалите разбити яйца и галетата и пържим до златисто оцветяване.
*Може да се пълнят и чушки.
**Може да се използва и царевично брашно.
***Може да се сервира с Млечен сос.
Чудни патладжанени бюречета! Разкош е това ястие, супер апетитни снимки ммм. :) Различен начин за пълнене, аз досега ги правих като тиквичките, пържа първо на филийки и след това между тях слагам плънката. Прекрасна вечер, мила!
ОтговорИзтриванеТака си,а щом е панирано съм с двете ръце.Може да се приготви с тиквички,чушки.Този начин според мен е добър ,защото плънката не пада ,а с цар. брашно става хрупкаво и не се разпадат при пържене.Лека вечер!:)
ОтговорИзтриване