Хармония в кухнята . . . с Яни
Хармония в кухнята . . . с Яни
Pages
▼
Pages - Menu
▼
Pages - Menu
▼
неделя, 5 август 2018 г.
Попска супа топчета
Продукти:
кайма- 300 гр., свинска
лук- 1 гл.
моркови- 2 бр.
ориз-1/2 каф.ч.
сол- 1 с.л. , или на вкус
дафинов лист-2 бр.
олио-2-3 с.л.
гъбен бульон - около 2 литра, или вода
Варена застройка:
яйца- 2 бр.
кисело мляко- 1/2 каф.
брашно- 2 с.л.
Още:
магданоз-1/2 връзка
черен пипер-по желание
хляб-препечени филийки, при сервиране
лимон-няколко резена
Приготвяне:
Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.Задушават се в тенджера с олиото и солта.След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон.Вари се докато омекнат зеленчуците.Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.Варят се около 20 минути на тих огън.Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути.При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка.По желание може и смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар