Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 5 август 2018 г.
Попска супа топчета
Продукти:
кайма- 300 гр., свинска
лук- 1 гл.
моркови- 2 бр.
ориз-1/2 каф.ч.
сол- 1 с.л. , или на вкус
дафинов лист-2 бр.
олио-2-3 с.л.
гъбен бульон - около 2 литра, или вода
Варена застройка:
яйца- 2 бр.
кисело мляко- 1/2 каф.
брашно- 2 с.л.
Още:
магданоз-1/2 връзка
черен пипер-по желание
хляб-препечени филийки, при сервиране
лимон-няколко резена
Приготвяне:
Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.Задушават се в тенджера с олиото и солта.След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон.Вари се докато омекнат зеленчуците.Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.Варят се около 20 минути на тих огън.Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути.При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка.По желание може и смлян черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар