Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

вторник, 1 януари 2019 г.

Новогодишна дърпана баница със сирене и късмети от дрян



Продукти:

Тесто
вода-1 водна чаша,хладка
сол-2 щипки
захар-1 щипка
олио-1 с.л.
брашно-около 500 гр.,за меко тесто


Плънка
сирене-около 200-250 гр.
яйца-3 бр.,големи

Още
св.мас-100 гр.
олио-100 гр.
дрян-за късметите
алуминиево фолио-за късметите


Приготвяне:

Замесва се тесто ,за да се отпусне.В купа се сипва водата,прибавя се солта,захарта и олиото.Добавя се брашно и се меси меко и нелепнещо тесто.Слага се в леко намазнена купа и се покрива със стреч фолио.Оставя се за 1 час,после се дели на 3 части и се поставят в съд с разтопената мас и олио.Оставя се отново около 1-2 часа.После всяка част се раздърпва на покривка,краищата се махат. Поръсва се равномерно с плънка от натрошено сирене и разбити яйца,от мазнината,слагат се късметите.За късметите,на листче се наричат една пъпка за здраве,две,три и т.н.,в алуминиевото фолио нарязано на парчета се увиват дряновите пъпки.С помощта на покривката се навива и се нарежда в тава от края към средата.Полива се с мазнина.Пече се в предварително загрята фурна на 240 градуса,до златисто,после мазнината се отцежда.




2 коментара: