Pages

Pages - Menu

Pages - Menu

неделя, 17 февруари 2019 г.

Пухкав хляб с хрупкава коричка в тенджера




Продукти:
Вода-300 мл, топла
Сол-1/2 с.л
Прясна мая-20 гр
Брашно-400 гр, София Мел Екстра



Приготвяне:
В голяма купа се пресява брашното, прибавя се солта, разбърква се и се прави кладенче. Изсипва се предварително разтворените мая и вода. Разбърква се с лъжица докато се получи лепкаво тесто, трябва да се събира на топка. Оставя за 1 час и 30 минути покрито, на топло или докато се надигне и се появяват балончета.После се подготвя тенджера с размери - височина около 10 см с капака около 15 см и диаметър около 19-20 см. , без пластмасови части по нея.Тенджерата се поставя заедно с капака , във фурната която се включва на 230 градуса, за 20-30 минути. Докато се загрява тенджерата, тестото се изсипва върху набрашнен плот . С набрашнени ръце се загръща от четирите страни и се слага със загънатото надолу, отгоре се покрива с купата където е втасвало или друго. Когато изтече половин час тенджерата се изважда с ръкавици и тестото се слага в нея много внимателно. Правят се три разреза с ножица по средата. Затваря се с капака веднага и се слага в загрятата фурна да се пече на 230 градуса за около 30 минути. После капакът се маха и се запича около 10 минути. После се изважда на решетка да се охлади. Получава се много пухкав хляб с апетитна хрупкава коричка.





Няма коментари:

Публикуване на коментар