Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
вторник, 1 януари 2019 г.
Новогодишна дърпана баница със сирене и късмети от дрян
Продукти:
Тесто
вода-1 водна чаша,хладка
сол-2 щипки
захар-1 щипка
олио-1 с.л.
брашно-около 500 гр.,за меко тесто
Плънка
сирене-около 200-250 гр.
яйца-3 бр.,големи
Още
св.мас-100 гр.
олио-100 гр.
дрян-за късметите
алуминиево фолио-за късметите
Приготвяне:
Замесва се тесто ,за да се отпусне.В купа се сипва водата,прибавя се солта,захарта и олиото.Добавя се брашно и се меси меко и нелепнещо тесто.Слага се в леко намазнена купа и се покрива със стреч фолио.Оставя се за 1 час,после се дели на 3 части и се поставят в съд с разтопената мас и олио.Оставя се отново около 1-2 часа.После всяка част се раздърпва на покривка,краищата се махат. Поръсва се равномерно с плънка от натрошено сирене и разбити яйца,от мазнината,слагат се късметите.За късметите,на листче се наричат една пъпка за здраве,две,три и т.н.,в алуминиевото фолио нарязано на парчета се увиват дряновите пъпки.С помощта на покривката се навива и се нарежда в тава от края към средата.Полива се с мазнина.Пече се в предварително загрята фурна на 240 градуса,до златисто,после мазнината се отцежда.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Страхотно изпълнение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
Изтриване