Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 17 февруари 2019 г.
Пухкав хляб с хрупкава коричка в тенджера
Продукти:
Вода-300 мл, топла
Сол-1/2 с.л
Прясна мая-20 гр
Брашно-400 гр, София Мел Екстра
Приготвяне:
В голяма купа се пресява брашното, прибавя се солта, разбърква се и се прави кладенче. Изсипва се предварително разтворените мая и вода. Разбърква се с лъжица докато се получи лепкаво тесто, трябва да се събира на топка. Оставя за 1 час и 30 минути покрито, на топло или докато се надигне и се появяват балончета.После се подготвя тенджера с размери - височина около 10 см с капака около 15 см и диаметър около 19-20 см. , без пластмасови части по нея.Тенджерата се поставя заедно с капака , във фурната която се включва на 230 градуса, за 20-30 минути. Докато се загрява тенджерата, тестото се изсипва върху набрашнен плот . С набрашнени ръце се загръща от четирите страни и се слага със загънатото надолу, отгоре се покрива с купата където е втасвало или друго. Когато изтече половин час тенджерата се изважда с ръкавици и тестото се слага в нея много внимателно. Правят се три разреза с ножица по средата. Затваря се с капака веднага и се слага в загрятата фурна да се пече на 230 градуса за около 30 минути. После капакът се маха и се запича около 10 минути. После се изважда на решетка да се охлади. Получава се много пухкав хляб с апетитна хрупкава коричка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Няма коментари:
Публикуване на коментар