Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 17 юни 2019 г.
Шоколадова торта с лек крем и банани
За блата:
яйца-2 бр.
брашно-3 к.ч.
олио-1/2 к.ч.
ванилия-1 бр., есенция
какао-1-2 с.л.
захар-1 к.ч.
сметана-1 к.ч., течна сладкарска
орехи-1 к.ч.
сода за хляб-1 ч.л.
За крема:
заквасена сметана-200 гр.
банани-1 бр.
пудра захар-1/2 к.ч.
За гарниране:
орехи-1 к.ч., смлени
Глазура:
сметана-100 мл., течна сладкарска
черен шоколад-100 гр.
Приготвяне:
В купа се слагат яйцата и захарта, след това брашното, захарта, олиото.Добавя се сметаната, содата, ванилията и какаото.Разбива се с миксер, после се прибавят предварително смлените орехи.Сместа се пече в малка тава /около 20 см./ с хартия за печене.Пече се на 170-180 градуса около 30 минути или до суха клечка.
След това се охлажда и разрязва на две части.В подходяща форма се поставя единия блат, поставя се крем от предварително разбърканите сметана, пудра захар и нарязан банан на малки парченца, отгоре другия блат.Накрая се прави глазура, като първо шоколада се нарязва на ситно и поставя в купа, след това сметаната се загрява на котлона в касерола.Преди да заври се отстранява от котлона и се залива нарязания шоколад.Разбърква се до гладкост и се излива върху тортата.Гарнира се със смлените орехи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Много лесен,икономичен само с 1 яйце и много сочен кекс с добавки по Ваш вкус.За направата му не е нужен миксер,само се разбърква и готово!...
Сочна и неусноима:)
ОтговорИзтриване