Продукти:
около 500-600 гр. или по избор
около 1 кг. картофи
1 червен домат
1/2 с.л. червен пипер
1 малка червена чушка
1 гл. лук
сол на вкус
черен пипер на вкус
лют червен пипер по желание
5-6 с.л. олио
Заливка:
600 мл. прясно мляко
3 яйца
3 с.л. брашно с връх
1/2 ч.л. сол
100 мл. олио
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Каймата и нарязания на ситно лук се запържват в загрятото олио,до изпаряване на водата.Слага се сол на вкус,черен пипер,червен пипер и червената чушка нарязана на много ситно.
Изпържената кайма се прехвърля в тава.В същия съд се запържват картофите нарязани на малки кубчета за кратко и се слагат при каймата.Разбъркват се и се прибавя настъргания и подсолен домат,долива се вода ,колкото да покрие.Пече се в загрята фурна на около 200 градуса до златисто.
След това се прави заливката.Брашното се запържва в загрятото олио и солта,около 1 минута.Прибавя се прясното мляко постепенно,разбърква се интензивно до сгъстяване.В купа се разбиват яйцата и се прибавят към горещия сос при непрекъснато разбъркване.Сместа трябва да е гладка,може да се пасира.Разпределя се равномерно и се пече до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар