Продукти:За тава 32 см.
Тесто:
200 мл. топла вода
350 гр. брашно
1 с.л. олио
1 ч.л. оцет
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
Плънка:
350 гр. сирене
1-2 с.л. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб
1 яйце
Допълнително: олио и разтопено масло за тестото
Хартия за печене
Приготвяне:
Тестото се замесва на ръка или в пекарната на програма тесто- 15 минути или до гладко и еластично тесто.
Разделя се на четири топки и се оставят в мазнината да се отпуснат за около 40-50 минути.
После се разтеглят тънки кори на памучна покривка,краищата се махат ( правят се на топка за друга кора) и се поръсва с мазнина и плънка навсякъде.
Плънката се приготвя, като яйцето се разбива ,прибавя се киселото мляко и сода и натрошеното сирене ( може и без млякото и содата, но в случая се слага не 1 ,а 2 яйца в плънката).
С помощта на покривката се навива на руло и после на охлюв и се подрежда в тава с хартия за печене. Следващите се нареждат покрай него,отгоре се намазва с мазнина.
Пече се в загрята фурна на 180*С около 35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар