Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

петък, 8 юли 2022 г.

Еклери с два вида глазура и млечен крем

 



Продукти:


Еклери:

Вода 125 мл
Сол 1 щипка
Масло 50 гр
Яйца 2 бр.
Брашно 100 гр.
Захар 1 щипка


Млечен крем:

Прясно мляко 250 мл.
Захар 100 гр.
Яйца 1 бр.
Брашно 20 гр.
Масло 25 гр.
Ванилия 3 бр. прахчета 


Карамелена глазура:

Захар 3 с.л.
Вода 1 ч.л.
Прясно мляко 1 каф.ч 
Пудра захар 1 с.л.


Шоколадова глазура:

Какао 2 с.л. на Д-р Йоткер Премиум
Био течен шоколад 2 с.л.
Краве масло  2 с.л 
Пудра захар 2 с.л.



Приготвяне:

За еклерите,в съда се сипва водата ,солта,захарта и маслото. Когато заври се прибавя всичкото Брашно и се бърка непрекъснато до образуване на топка тесто.
След леко охлаждане се прибавят яйцата до пълното усвояване. С лъжица се взима от сместа и на хартия за печене с лъжица се оформят топчета. Пекат се на 240 градуса загрята фурна около 30-35 минути. Пълнят се с млечен крем.
Крема се приготвя като в част от млякото се разтваря брашното,яйцата,а останалото се слага със захарта на котлона. Като заври се прибавя на тънка струя ,бърка се до сгъстяване. Накрая се добавя Ванилия и масло.

Приготвя се карамелената глазура, захарта се карамелизира с водата, прибавя се млякото и пудрата захар и се разбърква. 
За Шоколадовата глазура, всичко се разтопява в касерола на котлона, разбърква се непрекъснато за да не изгори.
Еклерите се поливат с двете глазури. Съхраняват се в хладилник. 








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes