- 2 - 3 тиквички
- 2 - 3 картофа
- 1 морков
- 1 яйце
- 200 гр. сирене
- сол
- черен пипер
- индийско орехче
- кориандър
- чубрица
- олио
Заливка:
- 2 яйца
- 5 - 6 пълни суп. л . кисело мляко+1 к.л. сода бикарбонат
- 50 гр. кашкавал
- 100 гр. сирене
- черен пипер
- За отгоре тънки резени домат и зелени подправки -копър,магданоз,целина.
Приготвяне:
В йенска тавичка се нарязват картофите и тиквичките на малки
кубчета,като за мусака.
Моркова се рендосва на едро.Сиренето се натрошава,слагат се
подправките и 1-то яйце.
Разбърква се и се наливат около 2 ч.ч. вода /да покрие/ и малко
олио.
Слага се в студена фурна,като се вкл. да се загрее постепенно,за да не се пукне стъклото.
След,като зеленчука омекне се полива с предварително
приготвената заливка: Яйцата се разбиват,киселото мляко се разбива в
купичка да не е на бучки и се слага содата да шупне.
Изсипва се при яйцата,натрошава се сиренето,настъргва се
кашкавала,слага се и черен пипер.
Преди да стане готово се нареждат кръгчета домат отгоре.
Пече се до златисто.След,като се извади от фурната се поръсва със зелените подправки.
- Може да се сервира със сос от кисело мляко: няколко лъжици кисело мляко /5-6/ се разбиват прибавя се сол,лимонов сок,малко олио /зехтин/,ситно нарязан копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар