Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

сряда, 26 ноември 2014 г.

Палачинките на Жак Пепен



От доста време търся сполучлива рецепта ,за палачинки онези тънки и мекички на ,които да знам точните съставки ,а не да ги правя на око .Интернет прелива от рецепти за палачинки с вода,без вода,с яйца,без яйца,с мляко,с вода и мляко,но според мен в палачинковата смес трябва да присъстват мляко,вода,малко масло и яйца,за да станат пухкави.Сместа за палачинки трябва да има консистенция на боза или с една идея по-рядка от нея /за да може да се разлива лесно в тигана/.Ако се направят само с вода и се сложи повече брашно,то обезателно ще са жилави.За щастие тази рецепта е сполучлива и много вкусна.Пробвайте и Вие! nyam



Продукти:/получават се около 10-11 палачинки в тиган с d=27см./:
с една и съща чаша се измерват всички продукти-моята е 1 ч.ч.=200 мл.


  • 1 ч. ч. брашно  -  /200 гр./
  • 1 жълтък     -    /използвах 3 цели големи яйца/
  • 2 яйца
  • ¾ ч. ч. прясно мляко
  • 1/3 ч. ч. разтопено масло  -  /~1 с.л./
  • 2 с. л. захар -  /щипка/
  • 1 щипка сол
  • ¾ ч. ч. вода  - /непълна ч.ч./



Приготвяне:


Разбъркайте брашното, яйцата, жълтъка, млякото,
 стопеното масло, захарта и солта.
Бъркайте,докато се получи гъста смес. 
Добавете водата и отново разбъркайте. 
Приберете сместа в хладилник за час./може и да не се прибира,ако яйцата и млякото са от хладилника/.
Извадете сместа за палачинките и я разбъркайте отново.
 Загрейте тиган и намажете дъното му с малко масло.
 Сипете 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртете 
тигана, така че сместа да покрие цялото дъно. 
Щом палачинката се запече от едната страна, обърнете 
я и я запечете и от другата.
Гарнирайте готовите палачинки по ваше желание-шоколад,сладко,солен пълнеж.

2 коментара:

Popular Receipes