Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

понеделник, 22 април 2019 г.

Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи



Продукти:

фетучини с яйца- 100 гр., De Cecco
сирене Грана падано- 40-50 гр.
готварска сметана-около 150-200 мл.,25 %
масло-около 30 гр.
броколи-4-5 розички,замразени
пушен бекон-3-4 слайса
черен пипер-1/4 ч.л.
сол на вкус
индийско орехче-1 щипка
чесън -1 скилидка,или на прах
зехтин-1 с.л.,екстра върджин




Приготвяне:

Фетучините се сваряват в 1 литър вода с 1 ч.л. сол,с време обозначено на пакета.Запазва се около 30-40 мл от водата.След това се отцеждат в гевгир и измиват под течаща студена вода.Броколите се сваряват в микровълнова за 3-4 минути или във врящата вода от фетучините.
В тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания бекон*,докато стане хрупкав,ако е по -мазен не е необходима допълнителна мазнина.Беконът се изважда ,в същия тиган се разтопява маслото ,изсипва се сметаната,запазената вода от варенето,черния пипер,сол,чесън и индийското орехче.Настъргва се малко от сиренето и се прибавят броколите.
Разбърква се и се изсипват фетучините,ако е необходимо се прибавя още сметана и сирене.Сервира се в подходяща чиния,отгоре се поръсва с бекона,настъргано сирене,черен пипер и струйка зехтин.Сервират се топли.

* Може и в микровълновата,в чиния се поставя хартия за печене слага се нарязания бекон отгоре лист хартия за печене,поставя се капака на микровълновата и се включва на макс за 2-3 минути или докато стане хрупкав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes