Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

сряда, 8 януари 2020 г.

Сметанова торта с портокали



Продукти:

Блат
яйца-2бр.
захар-50 гр.
брашно-60 гр.
бакпулвер-1 щипка

Млечно-маслен крем
масло-125 гр.
прясно мляко-80 мл.
захар-60-65 гр.
ванилия-1 бр.

Портокалова глазура
яйца- 1 бр.
захар-50 гр.
фреш от портокал-45 мл.
масло-60-65 гр.

Сироп
захар-50 гр.
вода-50 гр.
ванилия-1 бр.
ром-1 ч.л.,по желание

Още
сладкарска сметана- 200 мл.
портокал-8 тънки резена,за украса




Приготвяне:

За блата,яйцата и захарта се разбиват,прибавя се брашното и бакпулвера.Разбърква се внимателно и се пече в малка тава с хартия за печене,на 180*С до златисто.Разделя се на две части внимателно.
Крема се приготвя като млякото и захарта кипват на котлона и се след това се охлажда и ароматизира с ванилията.Маслото се разбива до побеляване и на тънка струйка се прибавя от млякото.Разбива се до получаване на пухкав крем.
Сиропа се прави като захарта и водата се кипват за 1-2 минути,слагат се ванилия и ром.
За глазурата,яйцето,захарта и фреша от портокал се загряват в незалепващ съд на котлона,до леко сгъстяване.Внимава се с нагряването,за да не се сготви яйцето.Може и на водна баня да се направи.След това се отстранява от котлона и леко се охлажда,прибавя се маслото на стайна температура и се разбива добре.Прецежда се през цедка,за да е гладка.
Сглобяване,в поднос се слага единия блат,сиропира се,слага се крема,другия блат,сироп.Сладкарската сметана се разбива и разделя на две части.С едната част се намазва тортата от всички страни,а с другата част се правят розички с помощта на шприц.По средата се излива глазурата и се украсява с резенчетата портокал.




3 коментара:

  1. If you're trying hard to lose fat then you need to jump on this totally brand new tailor-made keto plan.

    To design this service, certified nutritionists, personal trainers, and top chefs united to develop keto meal plans that are efficient, decent, cost-efficient, and delicious.

    Since their first launch in early 2019, thousands of people have already transformed their figure and health with the benefits a professional keto plan can provide.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones provided by the keto plan.

    ОтговорИзтриване

Popular Receipes