Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

понеделник, 9 април 2018 г.

Най - вкусната Великденска козуначена торта


Останало ви е козунак от Великден и се чудите как да го оползотворите,направете тази вкусна и толкова лесна торта с домашен ванилов крем и глазура от шоколад,със сигурност ще останете доволни от резултата,като от сладкарница :)


Продукти:

1 козунак, нарязан на филийки, около 3 см.(моя беше домашен по тази рецепта- Много пухкав козунак на конци по стара оригинална рецепта + снимки и видео стъпка по стъпка )


За домашния крем Ванилия:
1 л прясно мляко
2 бр.яйца
8 с.л.захар
6 с.л.брашно
60 гр.масло
1 есенция ванилия

За шоколадовата глазура (ганаш):
200 грама черен шоколад
200 мл. сладкарска течна сметана
40 грама краве масло




Яйцата, захарта и брашното се разбиват с тел,добавя се по малко от студеното мляко. Слага се на котлона в тенджера с незалепващо покритие и се разбърква непрекъснато до сгъстяване на крема. Накрая се добавя ванилията и маслото.Разбърква се
Във форма за торта /може да сложите стреч фолио/ се подреждат филийки козунак, потопени за кратко в подсладено прясно мляко с 2-3 с.л. какао.
Редува козунак и крем до изчерпване на количествата,завършва с крем.Тортата се оставя покрита в хладилник за една нощ.
За ганаша шоколада,сметаната и маслото се разтопяват на водна баня или в МВ и се охлажда леко.Отделя се 1/3 от глазурата,а останалата се излива върху охладената торта.Отделената и добре охладена глазура /ганаш/ се разбива и слага в пош,шприцоват се розички.Може да поръсите с кокосови стърготини или друго по избор и фантазия.

*Може да направите рецептата на половина и ще получите малка торта ,като от снимките.








източник-фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes