Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

сряда, 1 март 2023 г.

Шоколадов сладкиш с лимецово брашно

 



Продукти:

3 яйца
150 гр. захар 
50 мл. олио
150 гр. кисело мляко (използвах овче,но може и краве)
1/2 ампула есенция лимон
2 ч.л. бакпулвер 
200 гр. бяло брашно
50 гр. брашно от лимец 
(едрозърнест използвах )

Глазура:

300 мл. прясно мляко
9 с.л. какао на Д-р Йоткер 
150 гр. краве масло 
9 с.л. захар



Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта с миксер.
Прибавя се киселото мляко разбъркано с бакпулвера и се прибавя към яйцата.
Добавя се олиото,есенцията и двата вида брашно. 
Разбърква се добре. Сместа се изсипва в тава с 
d 24 см. предварително намазнена и набрашнена. 
Пече се на 180*С около 25 минути. 
Проверява се с дървено шишче, трябва да излезе сухо. 
Леко се охлажда и нарязва на ромбчета. 
Залива се с глазура. 
За нея всички продукти се слагат в касерола и се разбъркват добре до получаване на гладък сос. 
След това веднага се залива и се оставя най-добре за цяла нощ( на хладно,но НЕ в хладилник!) да попие добре.
 Колко повече стои в соса,толкова по- вкусен става.

* В оригиналната рецепта глазурата беше в малко количество и се наложи да направя тройна доза с 300 мл. прясно мляко.
На мен ми беше достатъчно ,а смятам че и на други които изпробват рецептата и обичат шоколадови сиропирани десерти ще се хареса. 















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes