Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

събота, 26 октомври 2013 г.

Еклери - ЛЕБЕДИ


ПАРЕНО ТЕСТО- 
 В 1/2 л. вряща вода се пуска 1  пак. масло, щипка сол, лимонена киселина на върха на ножа и 250 гр. брашно на равномерна струя, като се бърка бързо и непрекъснато с дървена лъжица.Сваля се тестото от огъня, когато започне да се отделя от съда, но се продължава с бъркането, докато се охлади. Продължава се с бъркането и докато се прибавят едно по едно 6 яйца. От получената смес се гребва с лъжичка и се правят топчета, колкото орех, които се редят в подмазана тавичка и се пекат.Редят се на по-голямо разстояние, защото набухват.
Изпечените еклери се разрязват на половина и горната половина, на още половина.Така долната половинката става  основата на тялото на лебеда, а двете четвъртинки - на крилца.От обикновено тесто се изпичат шиите, които стават много твърди, но те са само с цел украса.

КРЕМ-
 Сварява се 1 л. мляко с една чаша захар и се прибавят 3 яйца, разбити с 5 л. брашно.След това се прибавя и 2 л. нишесте, размито на кашица с малко студена вода. Сместта се вари, докато започне да пука. Сваля се крема от огъня, ароматизира се с 2 праха ванилия и се бърка, докато се охлади.
С крема се напълва половината еклерче и отгоре се забучват двете крилца и шията.


Източник:Виж тук

Popular Receipes