Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

понеделник, 1 септември 2014 г.

Сушени домати





За консервиране най-подходящи са доматите сорт Рома.          
Сорт Рома

Избират се добре узрели доматчета,които се срязват наполовина
изчиства се и с чаена лъжичка се отделя вътрешността
 /семките/.
Така издълбаните домати се поставят в тавичка /с алуминиево фолио или хартия за печене/ с отвора нагоре и се оставят за 1 нощ във изключена фурна да позасъхнат.
На другия ден се нарязват на още две,т.е. на четвъртинки.
Слагат във загрята на 90-100*С фурна,да се сушат.
Към края на сушенето градусите се намаляват на 75-80*С./всяка фурна е различна,може и да увеличите градусите/.
Сушените домати се слагат в подсушен буркан и се заливат с олио или зехтин.
Съхраняват се в хладилник.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

Пица с луканка,гъби и кашкавал

Продукти: за тестото: 1 и 1/2 ч.ч. пресято брашно 2 щипки сол 1 ч.л. захар 2 ч.л. суха мая 3/4 ч.ч. вода 4 с.л. олио ...