Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

вторник, 21 април 2015 г.

Дърпана вита баница по стара рецепта



Хрупкава вита баница със сирене и чаша айрян идеална закуска.
Ето и видеото ,което ме изкуши и приготвих,стана наистина много вкусна и хрупкава баница.
На него жена приготвя майсторски и разказва тънкостите при приготвянето и.
Рецепта лесна за изпълнение и с автентичен български  вкус,няма как да не ви грабне.
Пробвай те! :)



Заповядайте в моята група и страничка във Фейсбук 

https://www.facebook.com/groups/902314479802259/

 https://www.facebook.com/pages/Harmony-in-the-kitchen/759925237433213?ref=hl


Видео рецепта:
video

ВИТА ДЪРПАНА БАНИЦА

Продукти:

  • 2 водни чаши вода
  • 1-2 суп. л. олио + допълнително (или свинска мас,краве масло)
  • пресято брашно,колкото поеме,за меко и еластично тесто
  • 5 яйца
  • 300-400 гр. сирене
  • 1/2 буркан кисело мляко

Приготвяне:


В купа се налива водата,олиото (1-2 с.л.)за да е трошлива баницата) и сол (1/2 ч.л.),ако е безсолно сиренето.
Постепенно се прибавя брашно,омесва се меко и еластично тесто.
Правят се (5-6)топки с големината на юмрук и се разточват около педя в диаметър,намазват се отгоре с олио,за да не изсъхнат и се оставят да починат.
След това всяка се разтегля във въздуха първо с пръстите на ръцете и след с въртеливи движения с юмруци,поставя се на маса и се тегли внимателно,за да може да влиза въздух и да се разтяга до прозрачност.
Краищата се изрязват и по-късно се оформя по същия начин,оставят на страна,за друга баница.
Приготвя се плънка:Сиренето се намачква с вилица,за да няма големи бучки,после се чупят яйцата и се разбърква хубаво,получава се гъста смес,прибавя се киселото мляко и се разбърква.
В единия край на кората се слага плънка,краищата се загъват,за да не изтече плънката,и се навива ,с помощта на кърпа.
Нарежда се в намазнена тава,вече наредена се намазва обилно с олио,освен че ще се пече тя ще се и пържи,така става хрупкава и вкусна.



Пече се до златисто на 250 градуса.
След като се изпече веднага се слага една дъска отгоре и се накланя да се изцеди олиото,за да не е мазна.






5 коментара:

  1. Майсторски си се справила! Разкошна баничка е станала!

    ОтговорИзтриване
  2. Мастер клас, браво! Разкошна баница!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта и чудесна е и твоята баничка. Аз не знам дали бих се справила...все не намирам време да опитам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да сгрешиш,опитай! :) Страхотна баница се получава! :)

      Изтриване

Торта "Шоколадов карамел"

Продукти: За блатовете: 4 яйца 1 1/2 ч.ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер (10 грама) 6 с.л. разтопено краве масло (или олио) 6...