Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
неделя, 17 май 2015 г.
Мекици без месене
Заповядайте в моята група и страничка във Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/902314479802259/?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Harmony-in-the-kitchen/759925237433213?fref=ts
Продукти:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1 суп. л. захар
1 и 1/2 ч.л. сол
1/2 кубче мая за хляб
брашно за меко тесто
Приготвяне:
Замесва се меко и нелепнещо тесто,като киселото и прясното мляко се слагат в купа прибавя се захарта и маята,после предварително пресятото брашно със солта.
Оставя се да втаса в намаслена купа,(не се премесва!)след като удвои обема си с нож се нарязват парчета,колкото яйце,разтяга се като се върти в посока на часовниковата стрелка.
Пържат се в добре нагорещена мазнина,докато придобият приятен златист загар.
*Може:
- да се направи и половин доза
- да се замеси от вечерта
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Popular Receipes
-
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :) Получава се голямо количе...
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
Така, дръпвам една сега и една за утре за закуска!:) Чудни мекички! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного пухкави мекички! Не разбрах само - с лъжица ли се бърка тестото?
ОтговорИзтриванеЗамесва се с лъжица или с ръце,както пожелаете,но след като втаса не се премесва отново ,а направо се реже с нож и се раздърпва в кръг.По този начин стоят пухкави. :)
ИзтриванеА колко брашно - приблизително поема ?
ОтговорИзтриване