Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

сряда, 23 август 2017 г.

Лютеница на фурна (Мързелива лютеница)

По нищо неотстъпваща на купешката.




Продукти:

Количествата са приблизителни и разлики от 200-300 грама нямат значение.
Чашата с която се мери е с вместимост 200 мл.


  • около 3 кг. червени чушки /между тях може да има и зелени/
  • 2 кг. червени домати
  • 1 кг. патладжани
  • 600 гр. моркови /може да се сварят/
  • 2-3 гл. кромид лук
  • 2/3 ч.ч. захар /попринцип 1 ч.ч.,но слагам повече моркови/
  • 1/3 ч.ч. оцет
  • 1/3 ч.ч. червено вино
  • 3 с.л. сол
  • 1 1/4 ч.ч. олио
  • 1 гл. чесън
  • 1 1/2 връзка магданоз
  • подправки по желание-черен пипер...
  • по желание-няколко люти чушки


Приготвяне:

Обелете патладжана и го нарежете на едри кубчета,посолете леко и оставете да се отцеди.
Същото се прави и с червените домати.Чушките се почистват и нарязват на парчета,морковите също и се нарязват на парчета,лука-също.Зеленчуците се слагат в голяма и дълбока тава-чушки,отцедени патладжани,червени домати,моркови /ако са сварени се отцеждат добре/,лук.
Поръсват се със солта,захарта,оцета,виното и олиото.Разбърква се цялата смес и се слага във фурната на МАХ градуси /250*С/,покрива се с алуминиево фолио,но без да уплътнява тавата,сложете листа свободно над тавата.Пече се,докато остане на мазнина,като се бърка 2-3 пъти.Печенето отнема около 2-3 часа в зависимост от градусите,тавата и водното съдържание на зеленчуците.Когато остане на мазнина се прибавя нарязан на филийки чесън и магданоз на ситно и се пече още 10 мин.,прибавят се подправките.Извадете тавата от фурната и леко охладете,след това пасирайте и насипете в чисти и сухи бурканчета,затворете и стерилизирайте за около 15-20 мин.,после обърнете с капачката надолу.Излизат около 10-на буркана от купешка лютеница или 20-на от бебешки пюрета.



















http://lubopitko-bg.com/marzelivalutenica.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes