- 1 пакет ръчно точени кори на сач - Айдемо - 350 грама
- 300-400 грама сирене
- олио
- 1 кофичка кисело мляко
- 5 яйца
- 1 кафена лъжица сода за хляб
Приготвяне:
- Приготвя се плънката,яйцата се разбиват прибавя се киселото мляко със содата и супена лъжица олио.
- Това с диаметър около 30-35 см се намазва с олио,а корите се разрязват на половина.
- Взима се една кора намазва се с малко олио слага се от плънката (част от нея се оставя за заливка)и се навива на руло'първото на охлюв другите покрай него 'така до изчерпване на количествата.
- Залива се и се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар