Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 1 октомври 2018 г.
Домашен кетчуп с лук и подправки
Продукти:
домати- 4 кг.
захар- 3/4 ч.ч.
лук- 8 глави
оцет- 1 к.ч.
сол- 2 с.л.
канела- 1 ч.л., по желание
черен пипер-1 ч.л., смлян
индийско орехче- 1/4 ч.л.
кимион- 1 ч.л., смлян
Приготвяне:
Доматите се измиват и минават през машинка ,която отделя семките и люспите.
Лукът се почиства и измива,настъргва се на ренде.
Доматеният сок,лукът,солта и оцета се варят около 1 час на умерен огън.
След като изстине се пасира.
Отново се слага на огъня и се добавят останалите подправки, вари се до сгъстяване.
Насипва се в стъклени бутилки и се стерилизира 10-15 минути.
Мариновани свински ребра на фурна
Продукти:
ребра- около 1,500 кг.
кетчуп - 2 с.л. /или домашен- Домашен кетчуп с лук и подправки/
червен пипер - 1/2с.л.
соев сос - 1 с.л.
мед - 2 с.л.
зехтин - 1 с.л.
уиски - 2 с.л.,или ракия
черен пипер,смлян
чесън на прах или настъргани скилидки
Приготвяне:
Всички съставки се разбъркват до хомогенна смес и с четка се намазват обилно.
Мариноват се 1 нощ в хладилник.
Слагат се в алуминиева тавичка за еднократна употреба,налива се 1 пръст вода и се пекат на долна скара.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до хубав загар.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...