Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 8 януари 2020 г.
Сметанова торта с портокали
Продукти:
Блат
яйца-2бр.
захар-50 гр.
брашно-60 гр.
бакпулвер-1 щипка
Млечно-маслен крем
масло-125 гр.
прясно мляко-80 мл.
захар-60-65 гр.
ванилия-1 бр.
Портокалова глазура
яйца- 1 бр.
захар-50 гр.
фреш от портокал-45 мл.
масло-60-65 гр.
Сироп
захар-50 гр.
вода-50 гр.
ванилия-1 бр.
ром-1 ч.л.,по желание
Още
сладкарска сметана- 200 мл.
портокал-8 тънки резена,за украса
Приготвяне:
За блата,яйцата и захарта се разбиват,прибавя се брашното и бакпулвера.Разбърква се внимателно и се пече в малка тава с хартия за печене,на 180*С до златисто.Разделя се на две части внимателно.
Крема се приготвя като млякото и захарта кипват на котлона и се след това се охлажда и ароматизира с ванилията.Маслото се разбива до побеляване и на тънка струйка се прибавя от млякото.Разбива се до получаване на пухкав крем.
Сиропа се прави като захарта и водата се кипват за 1-2 минути,слагат се ванилия и ром.
За глазурата,яйцето,захарта и фреша от портокал се загряват в незалепващ съд на котлона,до леко сгъстяване.Внимава се с нагряването,за да не се сготви яйцето.Може и на водна баня да се направи.След това се отстранява от котлона и леко се охлажда,прибавя се маслото на стайна температура и се разбива добре.Прецежда се през цедка,за да е гладка.
Сглобяване,в поднос се слага единия блат,сиропира се,слага се крема,другия блат,сироп.Сладкарската сметана се разбива и разделя на две части.С едната част се намазва тортата от всички страни,а с другата част се правят розички с помощта на шприц.По средата се излива глазурата и се украсява с резенчетата портокал.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...