Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
сряда, 29 ноември 2017 г.
Погача или пърленка от с. Оборище
Рецептата е взета от фейсбук.
Продукти:
300 мл хладка вода
1бр суха мая
1чл захар
1чл сол
2бр яйца
600 грама брашно
/взависимост от големината на
яйцата може да се наложи още
1 сл брашно за доизмесване/
Приготвяне:
Активирам маята меся меко тесто и се дели на две топки по 500гр,
едната я слагам в плик и в хладилника за мекици-стават 12бр.
а другата топка покривам с кърпа и я остовям за 30 мин. да втаса,
разрязвам напречно и едната половинка намазвам с масло и
обилно поръсвам със сирене,покривам с другата половинка и я разточвам
с дебелива 1,5см на елипс,слагам погачата върху хартия за печене
,намазвам с яйце с малко олио и правя дупчици кадето слагам по малко
масло,пека втавата на печката/не се пече в друга тава/слагам
тавата впечката на 30 градуса за 30 мин. и после на 180 градуса за 20 мин.
Аз направих рецептата на половина и затова е като пърленка.
понеделник, 13 ноември 2017 г.
Шприцовани бисквити
Рецептата е от Сборник рецепти за заведенията за обществено хранене,много точна и вкусна рецепта :)
Получава се голямо количество,може да разделите продуктите:
Продукти за 1000 грама:
Брашно 450 грама
/може да сложите 400 брашно и 50 царевично нишесте/
250 грама краве масло
120 грама яйца
/или 3 броя * 40 гр./
150 грама пудра захар
0,2 ванилия
/или есенция/
200 грама мармалад
Приготвяне:
Размекнатото масло се разбива до побеляване,след което се прибавят пудрата захар и яйцата на порции.Към получената пухкава еднородна смес се прибавят есенцията и брашното.Разбъркано добре,тестото се оформя с къдрав шприц на кръгли бисквити.Пекат се при умерена температура.Изстиналите бисквити се слепват две по две с мармалад.
Аз ги направих на половина и слепени ми се получиха 27,но зависи какъв шприц използвате и какви форми правите:
Сухите съставки задължително се пресяват.
200 гр брашно
25 гр цар.нишесте
1 голямо яйце /60 грама/
75 гр пудра захар
1 есенция ванилия
100 гр. мармалад
* Получи се тесто с грамаж ~ 500 грама
* Шприцовах ги,като "жълъди"
* Слепих ги с домашен вишнев мармалад,
топнах ги в разтопен /в микровълновата/
шоколад с 65 % какао и малко олио,
после в кокосови стърготини.
Стъпка по стъпка:
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...