Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 22 април 2019 г.
Моите фетучини Алфредо с бекон и броколи
Продукти:
фетучини с яйца- 100 гр., De Cecco
сирене Грана падано- 40-50 гр.
готварска сметана-около 150-200 мл.,25 %
масло-около 30 гр.
броколи-4-5 розички,замразени
пушен бекон-3-4 слайса
черен пипер-1/4 ч.л.
сол на вкус
индийско орехче-1 щипка
чесън -1 скилидка,или на прах
зехтин-1 с.л.,екстра върджин
Приготвяне:
Фетучините се сваряват в 1 литър вода с 1 ч.л. сол,с време обозначено на пакета.Запазва се около 30-40 мл от водата.След това се отцеждат в гевгир и измиват под течаща студена вода.Броколите се сваряват в микровълнова за 3-4 минути или във врящата вода от фетучините.
В тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания бекон*,докато стане хрупкав,ако е по -мазен не е необходима допълнителна мазнина.Беконът се изважда ,в същия тиган се разтопява маслото ,изсипва се сметаната,запазената вода от варенето,черния пипер,сол,чесън и индийското орехче.Настъргва се малко от сиренето и се прибавят броколите.
Разбърква се и се изсипват фетучините,ако е необходимо се прибавя още сметана и сирене.Сервира се в подходяща чиния,отгоре се поръсва с бекона,настъргано сирене,черен пипер и струйка зехтин.Сервират се топли.
* Може и в микровълновата,в чиния се поставя хартия за печене слага се нарязания бекон отгоре лист хартия за печене,поставя се капака на микровълновата и се включва на макс за 2-3 минути или докато стане хрупкав.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...