Blogroll

Добре дошли в моят блог надявам се да ви е интересно!

Pages

събота, 25 март 2017 г.

Патешко с кисело зеле в гювеч






Продукти:

5-6 патешки бутчета
1 средна по големина кисела зелка
/нарязана ситно/
1 стрък праз лук,нарязан на колелца
дафинов лист
черен пипер
скилидки небелен чесън
100-200 гр. цели домати от консерва
1-2 ч.л. червен пипер
чубрица
къри на прах /по желание/


Приготвяне:

Подходящ съд се загрява с няколко лъжици олио и се запържват пат. бутчета,за около 5 мин. и се изваждат.
В същия съд се запържва лука,прибавя се зелето,дафинов лист,
черен пипер,задушава се около 15 мин.,прехвърля се в гювеч.
Пак в същия съд се пържи чесъна за 5-10 сек.,за да не прегори,след това се прибавят доматите и червен пипер,слага се в гювеча и се разбърква,отгоре се нареждат бутчетата и всяко едно се поръсва с къри,чубрица,черен пипер.
Пече се на 200*С около 1 час под фолио и 30 мин. без него.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Popular Receipes