Blogroll
Pages
- Начална страница
- КАТАЛОГ
- Аламинути
- Баници
- Бисквити
- Бонбони
- Бутер тесто
- Гарнирани пити /Пици/
- Дребни сладки
- Еклери
- Заливки за мусака
- Катми и Палачинки
- Кексове
- Козунаци
- Кремове и Мусове
- Кулинарни идеи
- Кулинарни книги
- Кулинарни съвети
- Месни салати
- Месни ястия в гювечета
- Месни ястия на тиган
- Парфета
- Пастети-Мусове-Хайвери
- Пастички
- Пити
- Постни кюфтета
- Постни супи
- Постни ястия в тенджера
- Постни ястия на тиган
- Постни ястия на фурна
- Предястия с месо и риба
- Предястия с яйца
- Предястия със зеленчуци
- Пържени закуски
- Салати есен-зима
- Салати пролет-лято
- Сиропирани десерти
- Компоти
- Сладка-Конфитюри-Мармалади
- Сладки мъфини
- Сладкиши
- Солени кексове
- Солени сосове
- Соленки
- Студени напитки
- Тесто за пици
- Рула
- Торти
- Тутманици и Милинки
- Ястия с месо в тенджера
- Ястия с месо на фурна
- Ястия със спагети
- Ястия с риба на тиган
- Ястия с риба на фурна
- Ястия с яйца
- Зеленчукови консерви
- Хлебопекарна
- Микровълнова фурна - рецепти
- Вестници,списания и книги
понеделник, 28 май 2018 г.
Вкусни пържени банички със сирене
Продукти
кори за баница - 4-5 броя кори
сирене- около 300-350 гр.
яйца- 4 бр.
олио за пържене
магданоз по желание
черен пипер по желание
Приготвяне
Корите се нарязват на правоъгълници или триъгълници.
Плънката е от натрошеното сирене , разбъркано с 2 от яйцата, по желание магданоз и черен пипер.
Взима се кора слага се плънка и се навива на рулце, краищата се намазват с малко вода, за да залепнат.
Олиото се загрява в тиган, след това всяко рулце се потапя в останалите 2 яйца, добре разбити.Пържат се от всички страни до златисто.
После се изваждат на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.Сервират се с чай, айрян, сок или др.
четвъртък, 17 май 2018 г.
Бързи и вкусни чушки със заливка на фурна
Продукти:
чушки - около 800 г печени
сирене - около 250 - 300 г
яйца - 5 бр.
прясно мляко - 100 мл
олио - или кр. масло
черен пипер
брашно за овалване на чушките
кашкавал - 50 - 100 г
магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне:
В тавичка се слага малко олио и се нареждат половината чушки, предварително потопени в брашно.
Отгоре се натрошава сиренето и се полива с 2 от яйцата, леко разбити.
Останалите чушки също се потапят в брашно и нареждат върху сиренето.
В купа се разбиват останалите 3 яйца, прибавя се млякото, малко олио, черен пипер и ако има нужда - от сол.
Чушките се заливат със сместа и се пече на 200-220 градуса около 30 минути, настъргва се кашкавал и се запича 5 минути.
Поръсва се с магданоз.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Popular Receipes
-
Трънка ( Prunus spinosa ) и Шипка ( Rosa canina ) Трънка Бодлив, силно разклонен храст с тъмносива кора. Листа...
-
Продукти: 1 пакет бисквити Житен дар 1 опаковка крем на Dr. Oetker без варене - ванилия 300 гр прясно мляко за кремът и още мал...